Skriv ut denna sida
måndag, 13 november 2017 18:54

Wästbygg får tre markanvisningar

Skrivet av 
alt
Kvarteret Äppelknyckaren på Årstafältet etapp 4. Bild CF Möller

 

Wästbygg Projektutveckling AB får tre nya markanvisningar i Stockholm, dels på Årstafältet, dels i Skarpnäck, dels i Midsommarkransen.

 

På Årstafältet har Wästbygg vunnit ett jämförelseförfarande med förslaget Äppelknyckaren som omfattar 59 lägenheter och lokaler i bottenplan. Arbetet med framtagande av detaljplan kommer att påbörjas våren 2018.

 

– Tillsammans med arkitektkontoret CF Möller har vi tagit fram en djärv tolkning av stadens programhandling för Årstafältet etapp 4. Staden har efterfrågat ett levande stadsrum och genom att tänka nytt och jobba med arkitekturen och volymerna så har vi skapat naturliga mötesplatser med chans till serveringar och andra aktiviteter mitt i kvartersstaden, säger Peter Wennberg, affärsutvecklare på Wästbygg.

 

I Skarpnäck och i Midsommarkransen har Wästbygg direktanvisningar. I Skarpnäck omfattar den cirka 70 hyresbostäder med en friliggande förskola intill gamla Tyresövägen inom området Bagarmossen–Skarpnäck som står inför en stor utvecklingsfas med 3.500 bostäder under planering.

 

Den andra direktanvisningen gäller 40 bostadsrätter vid Svandammsplan i Midsommarkransen.

Senaste från Redaktionen