Skriv ut denna sida
onsdag, 11 oktober 2017 10:29

Fabege anlitar Skanska i Hammarby Sjöstad

Skrivet av 

alt

Skanska ska bygga det sex våningar höga kontorshuset Hammarbyterrassen i Stockholm. Huset kommer att bli huvudkontor för Goodbye Kansas Entertainment Group, ett snabbväxande bolag som arbetar med animationer och specialeffekter inom film och spel. Bild: Tomorrow


Fabege har gett Skanska uppdraget att uppföra fastigheten Hammarby Terrassen i Stockjhhlm och projektet kommer att drivas i samverkansform.  I slutet av juni blev det klart att film- och spelindustriföretaget Goodbye Kansas blir hyresgäst i fastigheten Hammarby Terrassen. Byggprojektet startade i början av september i år och just nu pågår markförberedande arbeten och grundläggningsarbeten. Skanska, vars order värderas till 117 Mkr, kommer att börja bygga i februari 2018 om allt går som planerat och byggnaden ska vara klar sommaren 2019.
    

– Det känns roligt och spännande att få samarbeta med Skanska, som har visat ett stort engagemang i sin vilja att arbeta tillsammans med oss. De är i framkant i sitt arbete med att minska miljöpåverkan och har hög nivå på arbetsmiljö och säkerhet på sina byggarbetsplatser, säger Klas Holmgren, chef för Projekt och Förädling Fabege.
    

Kontoret är på drygt 5.200 kvm och ska miljöcertifieras enligt BREEAM nivå ”Very Good”. Hyresgästen Goodbye Kansas kommer att disponera huset själva. Företaget är Sveriges snabbast växande företag inom animation-, spel- och specialeffektsindustrin och det nya kontoret ska bland annat innehålla en filminspelningsstudio. Goodbye Kansas flyttar in i juni 2019.
    

– Det här är vårt första samarbetsprojekt med Fabege och vi ser fram emot att samverka i utvecklingen av det här moderna, hållbara kontoret, säger Bengt Staaff, regionchef på Skanska.

Senaste från Redaktionen