16 september 2019
onsdag, 03 maj 2017 11:24

AEG tar över driften av Friends Arena

Skrivet av 
alt
AEG är ny operatör för multiarenan Friends Arena, i Solna efter Lagardère Unlimited.


Från och med den 2 maj är AEG ny operatör på Friends Arena. Arenabolaget och AEG (Anschutz Entertainment Group) har en gemensam ambition att positionera Stockholm som evenemangsregion och ta upp konkurrensen om attraktiva events med andra städer i Europa. Hyresavtalet mellan AEG och Arenabolaget, som ägs av Svenska Fotbollförbundet och Fabege, är på 10 år.
    

Stockholmsregionen har två av världens modernaste arenor inom en radie av några kilometer, vilket innebär unika möjligheter att arrangera riktigt stora events. AEG, som nu tar över driften av Friends Arena, driver sedan tidigare arenorna i Globenområdet och är operatör på totalt 120 arenor globalt.
    

– Vi är stolta över att ha fått förfrågan och förtroendet att driva Sveriges största multiarena likväl hemmaplan för det svenska fotbollslandslaget och AIK i Allsvenskan. Tillsammans med de andra arenorna vi driver i Stockholm, får vi nu ännu större möjligheter att marknadsföra och utveckla Stockholm som evenemangsstad, säger Marie Lindqvist, vd för Stockholm Live och AEG i Sverige.
    

Genom att intensifiera samarbetet mellan Friends Arena, Tele2 Arena, Ericsson Globe, Hovet och Annexet finns det goda möjligheter till att tydliggöra Stockholms erbjudande som evenemangsstad på den internationella marknaden.
    

– I AEG, med sitt mycket stora internationella nätverk och långa erfarenhet, har vi hittat en välrenommerad samarbetspartner för att fortsätta utveckla evenemangsupplevelsen på Friends Arena och samtidigt positionera Stockholmsregionen internationellt, säger Klaus Hansen Vikström, styrelseledamot i Arenabolaget i Solna.