18 september 2019
måndag, 27 mars 2017 15:03

Skandia anlitar Serneke i Sundbyberg

Skrivet av 
alt
Skandia Fastigheters Fabriksparken i Sundbyberg. Foto: Linus Flodin


Serneke har tecknat avtal med Skandia Fastigheter om att bygga första etappen av bostäder i Fabriksparken i centrala Sundbyberg. Kontraktet är värt omkring 320 Mkr. Fabriksparken i Sundbyberg är i dag ett kontorsområde som under de närmaste åren kommer att utvecklas till en levande blandad stadsdel med bostäder, arbetsplatser, handel och service. När utvecklingsarbetet är helt klart år 2021 kommer området att ha tillförts totalt 450 bostäder.
    

Serneke Bygg ska stå för entreprenaden av den första etappen av bostäder som omfattar 150 lägenheter, fördelade på sju trapphus i 7-13 plan, samt fyra stadsradhus i tre våningsplan. Även garage och lokaler ingår i entreprenaden.
    

– Det känns väldigt tillfredsställande att vi idag har signerat avtalet. Skandia Fastigheter och Serneke delar många värderingar och upphandlingsprocessen har präglats av ömsesidighet och förståelse. Med dessa förutsättningar på plats redan från början är jag övertygad om att projektet kommer få ett gott utfall för båda parter, säger Daniel Åstenius, vd för Serneke Bygg AB.
    

– Vi är sedan länge en etablerad fastighetsägare i Sundbyberg, med både kontor, bostäder och handel. Nu ska vi utveckla Fabriksparken till en parknära blandstad med omtanke för ett socialt och hållbart liv där kontor möter boende, service och handel, säger Markus Pfister, fastighetschef på Skandia Fastigheter.
    

Projektering startar omgående och bostäderna ska vara klara för inflyttning under tredje kvartalet 2019.