9 december 2019
torsdag, 23 mars 2017 18:15

Stendörren lanserar konceptfastighet i Nacka

Skrivet av 
alt
Point Nacka, Stendörrens första konceptfastighet, har en totalyta på nästan 15.000 kvm, varav ungefär 4.000 kvm är uthyrda.

 

I dagarna lanserar Stendörren konceptfastigheter där bolaget förädlar kontorsfastigheter i attraktiva lägen och erbjuder ett antal tjänster som underlättar och skapar mervärde för hyresgästerna. I det första koncepthuset, Point Nacka på Ryssviksvägen 2, blir Nacka Energi hyresgäst. Senare i år planerar Stendörren att lansera ytterligare två konceptfastigheter.

 

Avtalet med Nacka Energi omfattar cirka 2.000 kvm fördelade på kontor, lager och verkstad. Lokalerna kommer att totalrenoveras och det blir moderna ytor med mycket rymd och industrikänsla som skräddarsys efter Nacka Energis verksamhet. Hyresavtalet är tecknat på tio år med inflyttning under 2018 och ett årligt hyresvärde om cirka 4,45 Mkr. Hifab och NAI Svefa har varit rådgivare i affären.

 

– Vi är glada över att Nacka Energi har valt Point Nacka och ser fram emot ett bra samarbete. Det ska bli spännande att utveckla vår allra första konceptfastighet tillsammans med Nacka Energi som delar våra värderingar vad gäller såväl långsiktighet som hållbarhet, säger Fredrik Brodin, vd på Stendörren.

 

I Point Nacka kommer det att finnas träningsmöjligheter och servering för personalen, bra logistiklösningar för mottagning och distribution av gods samt lokalanpassning för tunga maskiner. Kontorslokalerna kommer att ha samma känsla som äldre industrilokaler i exempelvis Meatpacking District i New York, med mycket ljus och rymd.