20 augusti 2019
måndag, 20 mars 2017 10:39

Fabege kontrakterar Stokab i Globenområdet

Skrivet av 
alt
Stokab flyttar sitt huvudkontor till fastigheten Pelaren vid Nynäsvägen, nära Ericsson Globe Arena.


Stockholms stads IT-infrastrukturbolag AB Stokab, med ett 100-tal medarbetare, flyttar till Globenområdet i slutet av 2018. Stokab tecknar nytt hyresavtal med Fabege avsende projekt Pelaren som är under uppbyggnad vid Nynäsvägen i närheten av Ericsson Globe Arena. Största hyresgäst i fastigheten blir telekombolaget 3 (Hi3G), som ska hyra cirka 15.000 kvm av totalt cirka 21.000 kvm i fastigheten.
    

Sokabs huvudkontor på Tulegatan i Stockholms city omlokaliseras till Globenområdet i slutet av 2018. Anledning till flytten är att få lokaler som är bättre anpassade för verksamhetens behov. Med nya lokaler kommer bolaget än mer effektivt kunna bidra till ICT-utvecklingen i regionen.
    

I ett samtal med Fastighetsaktien säger Karin Ytterström, kommunikationschef på Stokab, att kontraktet är skrivet på sju år och omfattar 2.521 kvm, vilket är något större än Stokabs nuvarande lokaler, som också hyrs av Fabege.
    

– Det känns bra med ett nytt kontor som vi kan utveckla vår verksamhet i. I våra nya lokaler kan vi skapa en modern och flexibel arbetsmiljö som främjar samarbete, kreativitet och effektivitet, säger Staffan Ingvarsson, vd på Stokab.