29 januari 2020
tisdag, 14 mars 2017 13:13

Newsec i uppdrag för S:t Erik Markutveckling

Skrivet av 
alt
Mattias Johansson, Newsec, och Marie Wallhammar, S:t Eriks Markutveckling.


Newsecs har vunnit en LOU-upphandling och fått i uppdrag att sköta fastighetsförvaltning och drift för S:t Erik Markutveckling, som ingår i koncernen Stockholms Stadshus AB.
    

– Att vi vinner LOU-upphandlingen är ett starkt bevis på att vi levererar kvalitet och värde. Vi har sedan tidigare arbetat med delar av S:t Erik Markutvecklings portfölj och de är en kund som ständigt utmanar oss till att bli ännu vassare. Deras positionering på marknaden och uppdraget som sådant innebär att vi får använda stora delar av Newsecs kompetensregister och det skapar en givande relation som vi ser fram emot att fortsätta utveckla, säger Mattias Johansson, vd Newsec Asset Management AB.
    

S:t Erik Markutvecklings uppdrag uppdrag är att främja Stockholms utveckling genom att äga och förvalta stadens utvecklingsfastigheter på ekonomiskt bästa sätt i avvaktan på att dessa ska omvandlas till bland annat bostäder och kontor. Det ställer särskilda krav på förvaltaren som måste vara anpassningsbar och nytänkande. Fastighetsbeståndet omfattar en uthyrningsbar area om cirka 197.000 kvm.
    

– Vi har ett mycket bra samarbete med Newsec idag och ser fram emot ett fortsatt partnerskap där Newsec tar ett helhetsgrepp om fastighetsförvaltning, ekonomisk redovisning och fastighetsdrift för vårt bestånd. Newsec är en kompetent förvaltare och deras leverans kännetecknas av både hög kvalitet och proaktivitet, säger Marie Wallhammar, vd S:t Erik Markutveckling AB.