22 augusti 2019
måndag, 13 mars 2017 15:57

Newsec förvaltar Stinsen

Skrivet av 
alt
Mattias Johansson, vd Newsec Asset Management AB.

 

Alecta och Magnolia köpte nyligen köpcentrumfastighet Stinsen 2 i Sollentuna av CBRE Global Investors. Fastigheten förvaltades av Newsec, som i och med ägarbytet har fått förnyat förtroende.

 

– Vi förvaltar sedan tidigare Alectas bestånd och har ett mycket välfungerade samarbete. Köpcentrumförvaltning är en betydande del av vår verksamhet och just Stinsen har vi förvaltat sedan 2007 så den fastigheten känner vi väl. Vi är väldigt stolta och glada över förtroendet från de nya ägarnas sida och ser fram emot det nya samarbetet med Magnolia Bostad, säger Mattias Johansson, vd Newsec Asset Management AB.

 

Stinsen ligger i ett spännande område med ökad inflyttning från närliggande Stockholmsorter. En planprocess för området pågår och Magnolia Bostad planerar att uppföra cirka 2.000 bostäder på fastigheten. En tredje del av dessa ska säljas som hyresrätter till Alecta. Vidare ska en tredjedel av säljas till Slättö i enlighet med ett ramavtal som tecknades mellan Magnolia och Slättö i november ifjol.

 

Slutligen planerar Magnolia att utveckla den återstående tredjedelen bostäder som bostadsrätter.