20 augusti 2019
onsdag, 08 februari 2017 18:31

Humlegården byggstartar Grow med Forsen

Skrivet av 
alt

Humlegårdens projekt Grow om 36.500 kvm uppförs i Solna strand. Arkitekt är Tham & Videgård Arkitekter (TVARK).

 

Humlegården har startat uppförandet av Grow, en kontorsfastighet med en bruttoarea på hela 36.500 kvm. Som ansvarig för projekt-, projekterings- och produktionsledning har bolaget utsett Forsen.

 

– Vi var projektledare då Humlegården uppförde Swedbanks nya huvudkontor och har nu även fått uppdraget att ansvara för projektledningen av Grow, som är beläget strax intill Swedbank. Vi driver även projektledningen för syskonprojektet Grow Hotel, vars första spadtag togs 8 september, säger Olivia Eldh, biträdande projektledare Forsen.

 

Grow har ritats  av Tham & Videgård Arkitekter (TVARK) och består av åtta kontorsvåningar plus två källarplan med cirka 80 p-platser och cirka 300 cykelparkeringar. Planlösningen har utformats för att främja samarbete och god kommunikation mellan människor. I entréplanet planeras en restaurang öppen för allmänheten med möjlighet till en stor uteplats under sommarhalvåret.

 

Klart sedan tidigare är att Arbetsförmedlingen blir fastighetens största hyresgäst. Den kommer att flytta sitt huvudkontor och samlar 1.200 medarbetare i Solna strand. Inflyttning sker under 2019.