18 september 2019
tisdag, 07 februari 2017 12:23

Humlegården välkomnar Bolon till T-House

Skrivet av 
alt

Designföretaget Bolon etablerar showroom i T-House på Birger Jarlsgatan 32A i Stockholm.


Det välkända designföretaget Bolon har valt att etablera ett showroom om 360 kvm i Humlegårdens lokaler på Birger Jarlsgatan 32A. Fastigheten, som också går under namnet T-House, är ett av Stockholms landmärken och Bolons nya showroom, som går under namnet Bolon Lab Store, planerar att öppna i början av sommaren 2017. Verksamheten öppnar tillfälligt dennna vecka i samband med Stockholm Design Week.
    

Bolon tillträdde lokalerna hos Humlegården den 1 november 2016 och har anlitat arkitekturbyrån Codesign för uppdraget att utforma lokalerna. Anpassningarna har genomförts i samarbete med Humlegården.
    

– Etableringen av Bolon kommer att bidra positivt till gatumiljön och skapa ett intressant blickfång. T-House är en fastighet med mycket karaktär, och vi tror att Bolons starka formkänsla och spännande innovationsfokus kommer att gifta sig väl med denna byggnad från det tidiga 1900-talet, säger Peter Lind, fastighetschef på Humlegården.
    

T-House uppfördes 1907-1910 på uppdrag av Svenska Livförsäkringsanstalten Trygg. Byggnaden är mycket karaktäristisk för arkitekten Erik Lallerstedt (1864-1955) med sina stora lugna ytor, sparsamma dekorering och ett stort dominant yttertak. Många av fastighetens utsmyckningar, både exteriöra och interiöra, är skapade av den kända skulptören och bildhuggaren Carl Eld (1873-1954). Den stora entréhallen, som är klädd i marmor och glaserat kakel, bjuder på många fina detaljer.
    

Namnet T-House har funnits med ända sedan husets uppförande, då professor Lallerstedt själv kallade fastigheten ”Trygg-House” och bokstaven ”T” går igen i dekor såväl invändigt som utvändigt.
    

Idag innehåller fastigheten kontor, butiker och ett fåtal bostadslägenheter på en yta om totalt 12.000 kvm.