29 januari 2020
fredag, 03 februari 2017 15:11

Nytt hotellkoncept vid Stureplan

Skrivet av 
alt

General Architecture (GA) kommer att ansvara för utformningen av Stureplansgruppens nya hotell. På bilden syns uteserveringen Stureplan 1.

 

Abu Dhabi Investment Authority (ADIA) och Stureplansgruppen lanserar ett samarbete där Stureplansgruppen får i uppdrag att utveckla och driva det nya hotellet för Sturekvarteret. Med 120 rum, en stor takterrass med utsikt över Humlegården och ett flertal restauranger och barer kommer hotellet på Humlegårdsgatan 17 att bli ett nytt landmärke i Stockholm. Utöver att välkomna gäster, kommer bottenvåningen även att fungera som en ingång till kvarteret och dess många butiker och verksamheter.

 

– Vi är väldigt glada att Stureplansgruppen, som på många sätt förkroppsligar Stureplan genom sina många starka koncept och med sin erfarenhet av att skapa populära miljöer, blir en del av projekt Sture, säger Pascal Duhamel, ansvarig för ADIA:s europeiska fastighetsutveckling.

 

– Stureprojektet har en hög ambitionsnivå och vi vet efter alla våra år i kvarteret att det finns oändliga möjligheter att utveckla den här platsen. Vi vill skapa en exceptionell destination och mötesplats både för Stockholmare och besökare. Ett nytt hotell kommer bli ett kompletterande tillskott för nöjesutbudet i kvarteret och en viktig del av det spännande, framtida Sturekvarteret. Vår ambition är att hotellet tillsammans med våra övriga verksamheter ska hjälpa till att befästa Stockholms position som världsstad, säger Vimal Kovac, vd för Stureplansgruppen.

 

General Architecture (GA) kommer att ansvara för utformningen av hotellet. GA arbetar med klassiska värden i sin arkitektur och kommer att skapa en design som tar hänsyn till Stureprojektets vision om att lyfta Sturekvarterets kulturhistoriska värden till nya nivåer och på samma gång möter stadens framtida behov.

 

Ett mer detaljerat koncept kommer att presenteras i samband med detaljplanesamrådet under våren 2017.