9 december 2019
tisdag, 06 december 2016 12:08

Wihlborgs hyr ut 4.800 kvm i Lund

Skrivet av 
alt

Uthyrningsarbetet i Wihlborgs Posthornet i centrala Lund har fått en flygande start.


Wihlborgs har tecknat hyresavtal med Folktandvården Skåne om 4.800 kvm i fastigheten Posthornet som just nu byggs vid Lunds centralstation. I lokalerna kommer det att finnas en stor modern klinik med 38 behandlingsrum för både allmän- och specialisttandvård, en kunskapsarena med fokus på forskning, vårdutveckling och utbildning samt Folktandvården Skånes huvudkontor. Inflyttning är planerad till den 1 april 2018 och hyresavtalet löper på 15 år.
    

– Det är en spännande satsning som Folktandvården gör och vi är glada att de väljer att samarbeta med Wihlborgs. Här får de toppmoderna lokaler på strategiskt läge alldeles intill Lunds central, säger Anders Jarl, vd för Wihlborgs Fastigheter.
    

– Den dagliga kontakten och närheten mellan klinik, forskning och ledning kommer att öka vilket innebär att resultatet av kliniska forskningsprojekt snabbare kan nå ut i det praktiska vårdarbetet. Något som gynnar skåningarna, förklarar Marika Qvist, vd för Folktandvården Skåne.
    

Efterfrågan på moderna kontorslokaler i centrala Lund är stor och förhandlingar pågår med flera intressenter kring återstående ytor i Posthornet, som när den står klar våren 2018 kommer att omfatta cirka 11.000 kvm kontorsytor. Byggnaden får en tydlig miljöprofil med solcellsanläggning på taket och miljöcertifiering enligt Miljöbyggnad Guld.