23 augusti 2019
måndag, 05 december 2016 11:13

CushWake rådgivare i transaktioner för 10 Mdr

Skrivet av 
alt
Anders Nordvall, Head of Capital Markets, Cushman & Wakefield i Sverige.


Den svenska fastighetsmarknaden har fram till november noterat en transaktionsvolym på drygt 180 Mdr kr och helåret 2016 är därmed redan ett nytt rekordår vad gäller omsättning på marknaden. Cushman & Wakefields Capital Markets-team har varit rådgivare i en stor andel av de större genomförda transaktionerna under året. Enbart under november månad har teamet varit rådgivare i transaktioner motsvarande cirka 10 Mdr kr.
    

– Vi har haft ett mycket bra år hittills, både avseende de många transaktioner vi genomfört och att vi på kort tid lyckats ta en ledande position på den svenska marknaden. Utöver de i november genomförda transaktionerna vilka främst utgjordes av portfölj-, kontors- och bostadsaffärer har vi även genomfört ett stort antal retail-affärer, däribland fyra av årets fem största retailtransaktioner, säger Anders Nordvall, Head of Capital Markets, Cushman & Wakefield i Sverige.
    

Han fortsätter:
– Nu ser vi fram emot avslutningen på 2016 samt 2017 där vi förväntar oss en fortsatt stark transaktionsmarknad. Vi kommer även fortsätta vår expansion av verksamheten för att i ännu högre grad kunna leverera resultat till våra uppdragsgivare samt ytterligare stärka vår marknadsposition.
     

I november medverkade Cushman & Wakefield exempelvis som finansiell rådgivare till Diös när bolaget köpte en portfölj i Umeå, Luleå och Sundsvall för 4,5 Mdr kr av Castellum (216.000 kvm).
    

Ytterligare exempel på Cushman & Wakefields uppdragsgivare och genomförda transaktioner under november månad var:

Sveafastigheter/Brunswick – försäljning av utvecklingsprojekt för Linnéuniversitetet till ett nybildat konsortium (23.000 kvm);

Fabege – försäljning av kontorsfastigheten Uarda 7 i Arenastaden, Solna, till Union Investment (17.000 kvm);

Credit Suisse – försäljningen av kontorsfastigheten Hilton 6 i Frösunda, Solna, till Länsförsäkringar Stockholm (6.000 kvm);

Starwood – försäljning av kontorsfastighet i Botkyrka med Alfa Laval som största hyresgäst till Profi (80.000 kvm);

Starwood – försäljning av kontorsfastigheten Nordic Forum i Kista till Profi (44.000 kvm);

Kaupthing – försäljning av elva fastigheter, varav flera med offentligt ägda hyresgäster, till Hemfosa (80 000 kvm);

Bonava – försäljning av nyproducerade bostäder i Malmö på forward funding till Willhem (12.000 kvm);

Privat fastighetsägare – försäljning av mark för 450 bostäder i Täby till Bonava.