9 december 2019
torsdag, 01 december 2016 14:50

Hemfosa köper portfölj för 875 Mkr

Skrivet av 
alt

Stina Lindh Hök, transaktionschef Hemfosa.


Hemfosa har tecknat avtal om förvärv av en portfölj med 11 fastigheter i Sverige till ett underliggande fastighetsvärde om 875 Mkr. Säljare är Kaupthing ehf, med Cushman & Wakefield som rådgivare, och fastigheterna är belägna i Stockholm, Järfälla, Södertälje, Gävle, Norrköping och Landskrona. Den totala uthyrningsbara ytan är cirka 80.000 kvm och de största hyresgästerna är Kunskapsskolan, Colly Company, Migrationsverket, Arbetsförmedlingen och Norrköpings kommun.
    

– Vi är glada över att förvärva denna större portfölj med fastigheter som passar Hemfosa mycket väl. Det innebär att vi adderar ytterligare samhällsfastigheter med skolor och myndigheter till vårt fastighetsbestånd samtidigt som det ger oss möjlighet att förädla fastigheter i bra lägen genom investeringar, i nära samarbete med hyresgästerna, säger Stina Lindh Hök, transaktionschef på Hemfosa.
    

Fastigheternas totala hyresvärde uppgår till cirka 92 Mkr, varav cirka hälften kommer från fastigheter i Stockholm och cirka 60 procent kommer från offentligt finansierade hyresgäster. Genomsnittlig avtalslängd är 3,2 år och den ekonomiska uthyrningsgraden uppgår till 85 procent.