13 november 2019
onsdag, 28 september 2016 12:18

NCC renoverar för Region Halland

Skrivet av 
alt

NCC renoverar “Pepparkakshuset” på Halmstads sjukhusområde.


Nu börjar NCC renovera det kulturhistoriska ”Pepparkakshuset” på Halmstads sjukhusområde så att barn- och ungdomspsykiatrin, BUP kan flytta in. I uppdraget ingår även att anpassa ett kontorshus för landstingets IT-avdelning. Ordern från Region Halland är värd 52 Mkr.  
    

– BUP:s nuvarande lokaler på Fiskaregatan är inte funktionella, varken vad gäller innemiljön eller för psykiatrisk verksamhet, säger Jan-Ove Elofsson, projektledare på Region Halland.
    

Mottagningen flyttar därmed till sjukhusområdet och in i ett av lasarettets äldsta hus. Det bruna tegelhuset har ett kulturhistoriskt värde och var en gång i tiden länets första sjukhus för psykiatrivård. Ombyggnaden omfattar en yta på 2.100 kvm.
    

– NCC bygger en funktionell mottagning med moderna vårdrum anpassade för verksamheten. Det blir också en bättre innemiljö med ny ventilation och sunda material. Den kulturhistoriska fasaden bevaras och vi rengör fasaden och taket, säger NCC:s projektchef Malin Persson.
    

Renoveringsuppdraget för Region Hallands IT-avdelning med 110 medarbetare omfattar en kontorsbyggnad 3.800 kvm på sjukhusområdet. Även här byts ventilationssystemet ut för bättre luft och värme. Uppdraget beräknas var klart om drygt ett år, i november 2017.