23 augusti 2019
måndag, 26 september 2016 16:01

SHH Bostad skapar 112 nya hem i Kalmar

Skrivet av 
alt

NCC:s koncept Design Duo i Kalmar omfattar nio tvåplanshus med fyra lägenheter i varje byggnad.

 

SHH Bostad har byggstartat 36 bostadsrätter i brf Sunnanäng i i villaområdet Lindsdal utanför Kalma. Projektet baseras på NCCs bostadskoncept Design Duo där husen uppförs på bara åtta månader. Ordern är värd 45 Mkr och inflyttning för första etappen påbörjas i september 2017.

 

– Vi erhöll markanvisningen för projektet så sent som i mars i år. Att vi redan nu kunnat byggstarta ett nästan slutsålt projekt är naturligtvis oerhört roligt. Ännu en gång visar vi marknaden att bostadsutveckling kan gå snabbt, säger Misha Moeremans d’Emaus, vd för SHH Bostad.

 

– Bostadsrätterna blir ett värdefullt tillskott för Kalmarborna. I en snabbt växande kommun som Kalmar behöver vi fler bostäder till rimliga priser. I Lindsdal har vi nu möjlighet att erbjuda kvalitativa och hållbara bostadsrätter, som dessutom kan byggas på kort tid, tillägger Martin Lindström, regionansvarig på SHH Bostad.

 

NCC Design Duo är hus med gedigna materialval som smidigt byggs på bara åtta månader. Allt är redan planerat och förberett i detalj innan husen byggs. Det blir nio hus i två plan med fyra lägenheter i varje. Bostäderna består av treor och fyror om 66 respektive 81 kvm.
 

I Västra Djurängen i Kalmar utvecklar SHH i samarbete med Peab ytterligare ett bostadsprojekt. Projektet omfattar 55 bostadsrättslägenheter och 21 bostadsrättsradhus. SHH säljstartar nu flerbostadshusdelen genom brf Hansagården, och räknar med en säljstart för radhusen senare i höst.