16 september 2019
fredag, 09 september 2016 11:31

Oscar köper byggare

Skrivet av 
alt
Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties.


Oscar Properties Holding förvärvar 100 procent av aktierna i Allegro Projekt från dess delägare. Delägarna kommer att fortsätta som operativt aktiva i bolaget och varumärket förblir intakt som ett oberoende alternativ till de marknadsledande byggentreprenörerna.
    

– Vi kommer genom Allegros expertis att kunna effektivisera vår befintliga affärsmodell och över tid sänka våra byggkostnader. Förvärvet är också en viktig pusselbit i vår tillväxtstrategi. Allegro ger oss rätt förutsättningar att fortsätta växa utanför tullarna samtidigt som vi blir mindre känsliga för svängningar i sektorn genom att även kunna ta externa uppdrag, säger Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties.
    

– Allegro har via sitt breda kontaktnät och sina duktiga medarbetare utvecklats i snabb takt och kan i och med försäljningen till Oscar Properties ytterligare expandera med projekt på den externa marknaden samt med bostadsproduktion för Oscar Properties, säger Johan Swedberg, vd för Allegro Projekt.
    

Oscar Properties kommer att kalla till extra bolagsstämma för att erhålla godkännande att erlägga del av köpeskillingen genom egna aktier. Förvärvet väntas kunna slutföras under det första kvartalet nästa år.