9 december 2019
onsdag, 07 september 2016 10:59

NCC bygger kontor för 460 Mkr på Arlanda

Skrivet av 
alt

Sky City Office One beräknas bli inflyttningsklar under sommaren 2018.


NCC har fått i uppdrag av Swedavia att bygga Sky City Office One, ett 11 våningar högt kontorshus om 20.000 kvm i direkt anslutning till terminal 4 och 5 på Arlanda flygplats. Det beräknade ordervärdet uppgår till 460 Mkr.
    

NCC och Swedavia driver projektet i samverkan, där man gemensamt utarbetat fastighetsprogrammet, systemhandlingar och riktpris.

 

– Vi har god erfarenhet av den här typen av samverkansprojekt som borgar för en mer innovativ och effektiv byggprocess och i slutändan en kvalitetsmässigt mycket bra produkt. Vi kommer att bygga en toppmodern kontorsbyggnad med hög energiprestanda, säger Henrik Lundin, affärschef NCC Building Sweden.
    

Sky City Office One kommer utgöra själva kärnan i flygplatsstaden som växer fram kring Arlanda flygplats. Byggnaden får en energieffektiv utformning med god isolering, klimatstyrning och effektiv ventilation som ger en minimal energiförbrukning. Byggnaden ska certifieras enligt miljöklassificeringssystemet BREEAM-SE på nivån Excellent.
    

– Den kontorssatsning vi nu gör stärker utvecklingsmöjligheterna för Stockholm Arlanda Airport. Dels kommer vi kunna erbjuda tillväxtmöjligheter för partners till flygplatsen och dels skapas mycket attraktiva etableringsmöjligheter i anslutning till ett av Europas främsta tillväxtområden, säger Karl Wistrand, vd och koncernchef Swedavia.
    

Projektet som byggstartas under hösten beräknas pågå fram till sommaren 2018 då byggnaden ska stå klar för inflyttning.