18 september 2019
tisdag, 06 september 2016 15:02

Järfälla växlar upp bostadsbyggandet

Skrivet av 
alt
Nu bygger Einar Mattsson ett nytt bostadskvarter intill Stora torget, centralt i den nya stadsdelen Barkarbystaden i Järfälla. Totalt säljstartade Einar Mattsson 125 bostadsrättslägenheter i början av juni i år. Det blev rekordintresse redan vid säljstart med 1.300 bokningsanmälningar.

 

Järfälla kommun växlar upp bostadsbyggandet och går nu ut i samråd med sin största detaljplan någonsin, Barkarbystaden 3. Planen omfattar 4.000-5.000 bostäder, arbetsplatser, skolor och handel i tunnelbanans närområde och blir den hittills största utbyggnadsetappen i Barkarbystaden. Järfälla växer i alla kommundelar och just nu pågår arbete med detaljplaner omfattande totalt cirka 10.000 nya bostäder.

 

I Barkarbystaden 3 byggs bostäderna liksom tidigare i kvartersstad med lokaler i bottenvåningen. Utöver detta blir det en öppen struktur med stadsradhus och annan småskalig bebyggelse och som komplement till det stora antalet bostäder planeras flera förskolor, en stor skola för årskurs F-9 samt en ny idrottplats.

 

Kommunens förhoppning är att det första spadtaget för Barkarbystaden 3 kan tas under 2018.