22 augusti 2019
tisdag, 06 september 2016 14:57

Besqab byggstartar i Bagarmossen

Skrivet av 
alt
Roger Mogert och Anette Frumerie tar ett gemensamt första spadtag för brf Studion.

 

alt

Brf Studion i Bagarmossen omfattar 63 lägenheter om 32 kvm vardera.

 

Igår tog Stockholms stads stadsbyggnads- och kulturborgarråd, Roger Mogert (S) tillsammans med Besqabs vd Anette Frumerie, ett gemensamt första spadtag för brf Studion vid Ätravägen i Bagarmossen i södra Stockholm. Projektet omfattar 63 lägenheter om 32 kvm vardera.

 

Brf Studion är det fjärde bostadsprojektet i raden av Besqabs prisbelönta koncept för smålägenheter. Tidigare har Besqab byggt liknande bostäder, med ungdomar som huvudsakliga målgrupp, i Skarpnäck (2009), Upplands Väsby (2014) och Uppsala (2015).

 

– Vi är glada att kunna bygga smålägenheter inom Stockholms stad där efterfrågan är så stor, särskilt för huvudmålgruppen ungdomar säger Staffan Grundmark, regionchef på Besqab, och tillägger att nästa projekt i raden av smålägenheter blir i Blackeberg i Bromma.

 

Idén med Besqabs koncept är att bygga flerfamiljshus med enbart smålägenheter i attraktiva och kollektivtrafiknära lägen, så att ungdomar kan ha en chans att komma in på bostadsmarknaden. Brf Studion ligger nära Bagarmossen Centrum och tunnelbanans gröna linje. Bygget har startat med markarbeten under sommaren och den första inflyttningen beräknas till efter sommaren 2017.