18 september 2019
torsdag, 11 augusti 2016 18:59

Detaljplan klar för Tingstorget i Botkyrka

Skrivet av 
alt

Titania ska bygga 670 bostäder på Tingstorget i Bortkyrka.

 

Den 3 augusti 2016 vann detaljplanen för det nya bostadsområdet Tingstorget laga kraft, efter att ha godkänts av Botkyrka kommunfullmäktige den 21 juni.

 

I och med detta så kan bolaget Titania skrida till verket och bygga de elva punkthusen och de tre lamellhusen längs med Lagmannabacken och Tingsvägen på Albyberget, som planerat. Dessa hus kommer tillsamman rymma 670 bostäder, ett nytt gruppboende samt flera lokaler för affärsverksamhet.

 

Det var hösten 2014 som Titania vann en markanvisningstävling om Tingstorget i Botkyrka kommun. Projektet Tingstorget i Alby innefattar förutom byggnation av 670 bostadsrättslägenheter även utveckling av torget kring befintliga t-banestationen.

 

De olika verksamhetslokalerna är en viktig komponent i Titanias strategi för att bygga socialt, ekologiskt och ekonomiskt hållbara bostadsområden.

 

Andra viktiga komponenter i nybygget är att skapa intressant arkitektur samt tidseffektiva och energisnåla byggprocesser. Detta görs i nära samarbete med arkitekter och byggmaterialtillverkare.