9 december 2019
måndag, 04 juli 2016 13:55

Kungsleden och Nobis utökar avtal i Blästern 14

Skrivet av 
alt

Kungsleden äger fastigheten Blästern 14 sedan år 2014. Fastigheten har en unik historia som sträcker sig tillbaka till 1930-talet då arkitekten Sigurd Lewerentz ritade gathuset och magasinet på gården åt Philips Sverige.


Kungsleden och Nobis har tecknat avtal om ytterligare ytor för det designhotell som Nobis ska öppna i fastigheten Blästern 14 på Gävlegatan i Vasastan, Stockholm. Avtalet omfattar en påbyggnad av gårdshuset med två våningar och en takterrass samt ytterligare ytor i gathuset, totalt cirka 1.600 kvm.
    

I februari tecknade Kungsleden och Nobis ett 20-årigt hyresavtal om ett nytt hotell i Vasastan, invid den framväxande Hagastaden. Hotellet, som förutom hotellrum även har konferensytor, spa, gym, bar och restaurang, kommer att bli en ny destination – en oas i staden – för hotellgäster, grannar, andra stockholmare och turister. I och med den nya överenskommelsen kommer antalet hotellrum att öka från 242 till 264.
    

Det nya avtalet löper också över 20 år och avser ytor i gårds- respektive gathuset. Totalt kommer det nya hotellet att omfatta 11.100 kvm.
    

– De nya ytorna gör att vi kan skapa ännu fler hotellrum och erbjuda stockholmare och turister en bar med takterrass och fantastisk utsikt över takåsarna. Med ytterligare ytor för spa och konferens blir vårt erbjudande än mer attraktivt, vilket jag är mycket nöjd med, säger Sandro Catenacci, vd Nobis AB.
    

Totalt kommer Kungsleden att investera runt 423 Mkr i Blästern 14, omfattande 16.800 kvm. Den första etappen, som avser hotellet, väntas vara klar under hösten 2018. Den andra etappen, som inkluderar 5.700 kvm kontor och övriga ytor i gathuset mot Gävlegatan, beräknas vara klar 2021.