18 september 2019
onsdag, 26 augusti 2015 13:17

Bergström ska leda Atrium Ljungberg i Göteborg

Skrivet av 
alt

                                                                                                               
Atrium Ljungberg har anställt Davis Bergström (bilden) som marknadsområdeschef för det nya fastighetsbeståndet i Göteborg. Han kommer närmast från AF projektutveckling där han varit chef för fastighetsutvecklingen. Dessförinnan arbetade han flera år för Swedavia på Landvetter. Davis Bergström tillträder sin nya tjänst senast 1 oktober, då Atrium Ljungberg tar ett kliv in på Göteborgsmarknaden genom ett förvärv av 35 .000 kvm uthyrbar yta på Lindholmen i Göteborg.

 

Det var i juni som Atrium Ljungberg – som sedan tidigare äger, driver och utvecklar fastigheter och områden i Stockholm, Malmö, Uppsala – avtalade med kommunägda Älvstranden Utveckling om att köpa fastigheterna Lundbyvassen 4:7, Lundbyvassen 4:8 och Lundbyvassen 4:13 för cirka 900 Mkr. Dessa fastigheter ska Atrium Ljungberg fortsätta att utveckla med inriktning mot kultur och lärande – något som företaget redan har stor erfarenhet av i olika stadsutvecklingsprojekt i Stockholm, Uppsala och Malmö.
     

– Vår ambition är växa i Göteborgsområdet. Förvärvet på Lindholmen är ett första steg. Med Davis Bergström i spetsen kommer vi långsiktigt förvalta och utveckla det befintliga beståndet samtidigt som vi söker fler och nya utmaningar i området, säger Jonas Törnell, affärsområdeschef på Atrium Ljungberg.