20 september 2019
onsdag, 12 augusti 2015 15:20

Regina Kevius, ny chef för exploatering i Sundbyberg

Skrivet av 
alt

                                                                                                                      

Regina Kevius (bilden) blir chef för exploateringsenheten i Sundbybergs stad. Hon har tidigare bland annat varit stadsbyggnads- och idrottsborgarråd i Stockholms stad. 

 

Sundbybergs stad utvecklar sin organisation för stadsbyggnads-, exploaterings-, näringslivs- och destinationsfrågor och tillsätter en ny tjänst för enheten exploatering och stora projekt. 


 

– Med sin kompetens och bredd i stadsbyggnadsfrågor blir Regina Kevius ett rejält tillskott i vår organisation, säger stadsbyggnads- och exploateringschef Catherina Fored. Hon tillträder tjänsten den 13 augusti.

 

Sundbyberg är Sveriges snabbast växande kommun. I dag pågår flera stora stadsutvecklingsprojekt, bland annat nedgrävningen av järnvägen i centrala Sundbyberg och den nya stadsdelen Ursvik som kommer att få 15.000 invånare när den står klart.

 

Regina Kevius har en politisk bakgrund och hon var stadsbyggnads- och idrottsborgarråd för moderaterna i Stockholms stad under den förra mandatperioden. Före dess har hon arbetat, dels som planeringschef i Danderyds kommun, dels som konsult på teknikkonsultföretaget Grontmij, dels som byggprojektledare på Skanska nya hem. Hon har en civilingenjörsexamen från KTH. 


 

– Sundbyberg har mycket höga mål för stadsutvecklingen och bostadsbyggandet, vilket ställer krav på både kommunen och byggföretag. Jag ser fram emot att få utveckla exploateringsarbetet, säger Regina Kevius.

 

Sundbybergs stad är till ytan Sveriges minsta kommun, men samtidigt en av de snabbast växande kommunerna i Sverige med över 44.000 invånare. Med närhet till Stockholm city, grönområden, flygplatser och en stadskärna med många allmänna kommunikationer, har kommunen flera fördelar.

 

Sundbybergs stad har utsetts till årets tillväxtkommun år 2014 och Årets superkommun 2015.