18 september 2019
tisdag, 09 december 2014 17:21

Le Grand Hotel, Paris, sålt för 3,9 Mdr kr

Skrivet av 
alt
En pampig interiör i Le Grand Hotel, Paris.

 

alt

InterContinental Paris Le Grand ligger nära Operahuset.

 

Ett av Paris mest kända hotell, Le Grand Hotel, har sålts av brittiska InterContinental Hotels Group PLC till Constellation Hotels Holding Ltd, ett dotterbolag till Qatar Holding, för totalt 330 miljoner pund, cirka 3,9 Mdr kr.

 

InterContinental Paris – Le Grand Hotel är ett anrikt lyxhotell som uppfördes av bröderna Pereire år 1861 efter Alfred Armands ritningar. Hotellet invigdes av kejsarinnan Eugenie, hustru till Napoleon III. Le Grand Hotel hade ursprungligen 800 rum och under årens lopp har flera kända historiska personer övernattat på hotellet, som tsar Nikolaus, kung Edward VII av England och Victor Hugo.

 

Hotellet har opererats under InterContinentals varumärke sedan 1982. Idag erbjuder Le Grand Hotel 470 rum, inklusive 70 sviter, och det ligger mitt i hjärtat av Paris, med utsikt mot Opéra National de Paris. Le Grand har 23 mötesrum om totalt hela 24.300 kvm, två restauranger, en cocktail lounge, ett spa, ett businesscenter med mera.

 

InterContinental Hotels Group har meddelat att Le Grands intäkter var under 2013 cirka 118 miljoner dollar med ett rörelseresultat (EBIT) om 22 miljoner dollar. Hotellets bokförda värde var den 30 juni i år 342 miljoner pund.

 

I samband med försäljningen till Constellation har InterContinental Hotels Group tecknat ett operatörsavtal om 30 år till en indexreglerad årshyra om 4 miljoner pund.

 

Constellation planerar även att uppgradera Le Grand med cirka 60 miljoner pund. SF