29 januari 2020
söndag, 07 december 2014 15:55

NCC renoverar för 480 Mkr i Köpenhamn

Skrivet av 
alt

Sorgenfrivang II norr om Köpenhamn består av tre höghus om vardera 14 våningar vid Sorgenfri Station.

 

NCC ska energirenovera Sorgenfrivang II, ett kommunalägt bostadsområde i Lyngby utanför Köpenhamn för 480 Mkr. Dettta innebär att bolaget har fått sitt största renoveringsuppdraget hittills i Danmark. Bostadsområdet blir också det första som miljöcertifieras enligt Green Building Council Danmarks certifieringssystem DGNB Danmark. Energibesparingen beräknas uppgå till 66 procent jämfört med i dag.

 

– Vi har ett stort fokus på hållbarhet inom NCC, och därför är vi glada över avtalet med Lyngby Almennyttige Boligselskab, som nu banar vägen för en miljöcertifiering enligt Green Building Council Danmarks certifieringssystem DGNB. Projektet är en tydlig milstolpe för hållbarhetsarbetet vid energirenoveringar, både för NCC och för byggbranschen i allmänhet, säger Dennis Nielsen, chef för området Energirenoveringar inom NCC Construction Denmark.

 

Bostadshusen i Sorgenfrivang II byggdes i slutet av 1950-talet och har 429 hyreslägenheter.NCC påbörjar sitt arbete i februari nästa år, då de första hyresgästerna flyttar till ersättningsbostäder. Renoveringen ska enligt plan vara klar i slutet av 2018.