Skriv ut denna sida
onsdag, 15 januari 2014 17:38

Scheibe Lorentzi, ny stadsbyggnadsdirektör i Stockholm

Skrivet av 
alt

                                                                                      

Stockholm stad har rekryterat Anette Scheibe Lorentzi (till höger på bilden ovan) som ny stadsbyggnadsdirektör efter Susanne Lindh (till vänster på bilden ovan), som under våren tillträder som vd för Nobelhuset AB, med uppdraget att skapa ett Nobel Center på Blasieholmen i Stockholm. Scheibe Lorentzi tillträder sin nya tjänst den 1 april och blir en nyckelperson i ledningen och utvecklingen av stadens arbete för att skapa ett tätare och mer sammankopplat Stockholm.

 

Anette Scheibe Lorentzi kommer närmast från en tjänst som länsöverdirektör och landshövdingens ställföreträdare vid Länsstyrelsen i Stockholm. Hon har tidigare arbetat som vd för Stiftelsen Electrum och Kista Science City AB och i olika roller inom Stockholms stad, bland annat inom stadsledningskontoret, trafikkontoret och gatu- och fastighetskontoret.

 

Scheibe Lorentzi tillträder tjänsten som stadsbyggnadsdirektör den 1 april 2014.

 

– Det är med glädje jag hälsar Anette välkommen som ny stadsbyggnadsdirektör. Hon har bred erfarenhet från områden som har stor betydelse för huvudstadsregionens utveckling. Som ny stadsbyggnadsdirektör kommer hon att spela en viktig roll i att leda och utveckla arbetet i stadens stadsbyggande, säger Sten Nordin.                     

 

– Jag tycker det är oerhört positivt att Anette tidigare arbetat i olika roller inom Stockholms stad. Bland annat ledde hon arbetet med att genomföra stadens mål om att påbörja byggandet av 20 000 lägenheter under perioden 2002 – 2006, säger stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius.

Senaste från Redaktionen