9 december 2019
onsdag, 05 december 2012 22:46

Gröna kontrakt i Grön Bostad, Annedal

Skrivet av 
alt
I Annedal blir det premiär för ByggVestas och Grön Bostads Gröna kontrakt.

 

I dag den 6 december tar finansborgarrådet Sten Nordin och Bygg-Vesta första spadtaget i det senaste bostadsprojektet i Annedal, ett Egenvärmehus om 89 lägenheter med Gröna kontrakt. Bygget innebär premiär för ByggVestas och Grön Bostads Gröna kontrakt, ett helt nytt sätt att minska både CO2-belastning och hyra.

 

– Vi utmanar gärna allmännyttan i hållbarhetsfrågor och genom samarbetet i Grön Bostad med AFA Försäkring har vi breddat kapitalbasen och kan därmed kraftfullt driva utvecklingen, säger koncernchef Gunnar Nordfeldt.

 

De gröna kontrakten har arbetats fram i samarbete med Hyresgästföreningen i Stockholm, där hyresvärden Grön Bostad och den enskilde hyresgästen gemensamt tar ansvar för att minska miljöbelastningen, och på köpet får hyresgästen lägre boendekostnader.

 

Välutrustade cykelrum, mätning av el, varmvatten och extra värme per lägenhet, gör att hyresgästen direkt kan påverka både transporter, förbrukning och kostnader.

 

ByggVesta har för närvarande 400 lägenheter under produktion, och ytterligare 700 i projekt som upphandlas och startar under det kommande året, bland annat i Annedal, Bagarmossen, Djurgårdstaden, Malmö och Västerås.