18 september 2019
måndag, 03 december 2012 20:46

Carlyle nytecknar 16 400 kvm i Globen

Skrivet av 
alt
Carlyle har tecknat ett nytt tioårsavtal om 14 000 kvm med WSP i Globen City.

 

The Carlyle Group hyr ut 2 400 kvm till Närpolisen Globen, som därmed flyttar från Västberga till Globen City. Förutom poliskontoret ska Polisen även en reception och en passenhet att finnas i lokalen, för att höja servicenivån och närvaron i området.

 

Inflyttning är beräknat till sommaren 2013, då närpolisen blir grannar med bland andra WSP, Menigo och Aastra Telecom. Carlyle har även tecknat ett nytt tioårsavtal med WSP Sverige, som är den största hyresgästen i området med 14 000 kvm kontorsyta.

 

– Det händer mycket i Globenområdet just nu i och med byggandet av nya Tele2 Arena. Det i kombination med bra kommunikationer, närheten till shopping och även till Stockholm city gör att allt fler företag och organisationer väljer Globen. Det finns ett ökat intresse för området och vi ser potential för fler hyresgäster framöver, säger Anders Hörnqvist, Property Director på the Carlyle Group.

 

I Globen City äger Carlyle totalt cirka 100 000 kvm kontorsyta och i och med de senaste avtalen har vakansgraden minskat till hälften av vad den var för fem år sedan då Carlyle förvärvade fastigheterna.