23 augusti 2019
söndag, 18 november 2012 19:10

Sveafastigheter säljer hotellfastigheter

Skrivet av 
alt
Formule 1 Hägersten, Stockholm.

 

alt

Formule 1, Västra Frölunda, Göteborg.

 

alt

Formule 1, Malmö.

 

alt

Formule 1, Jönköping.

 

Sveafastigheter Fund III säljer fyra hotell i Sverige. Fastigheterna ligger i Stockholm, Göteborg, Malmö och Jönköping och har en uthyrbar area om 6 400 kvm (324 rum). Hotellverksamheten drivs under varumärket Formule 1.

 

– Vi är glada att kunna genomföra fondens första försäljning av denna delportfölj som förvärvades i december 2010. Transaktionen är fördelaktig både ur ett operationellt och finansiellt perspektiv, samtidigt som försäljningen äger rum tidigare än beräknat jämfört med vår ursprungliga affärsplan, kommenterar Johanna Skogestig, direktör på Sveafastigheter.

 

Peter Tengström, vd för Midstar, asset management partner till Sveafastigheter säger:
    – Försäljningen av Formule 1 hotellen är tillfredställande givet nuvarande marknadssituation och speciellt med beaktande att varumärket Formule 1 under nästa år avvecklas på geografiska marknader utanför Frankrike. Vi kommer fortsätta att fokusera på att ompositionera kvarvarande portfölj av hotellfastigheter samtidigt som vi utvärderar nya förvärvsmöjligheter som kompletterar vår geografiska täckning.

 

I en kommentar kan sägas att Sveafastigheter gör affärer med sina partners hotellkapitalförvaltaren Midstar och hotelloperatören Event Holding. I april i år förvärvade Sveafastigheter Fund III  affärs- och konferenshotellet Ibis Hägersten, med 190 rum, i södra Stockholm av Pandox för 112 Mkr.

 

Svefastigheter Fond III gjorde även i december år 2010 sin första transaktion med förvärvet av Accor Hotels Sweden. Ett stort förvärv till en icke-publik köpeskilling som omfattade 14 hotellfastigheter och 18 operatörskontrakt om totalt 1 769 rum.  Av dessa 18 kontrakt opererades 14 av Ibis medan fyra opererades av Formule 1.

 

Generellt lämnar Sveafastigheter sällan uppgifter om förvärvs- eller försäljningsbelopp och inte heller om köpare som i fallet med försäljning en av de fyra  hotellfastigheterna som opereras av Formule 1.

 

För år 2012 omsatte Sveafastigheter Fund III 41,6 MEUR med en förlust efter skatt om 3,7 MEUR. Fondens soliditet är 3,98 procent. SF