20 september 2019
torsdag, 15 november 2012 21:33

Warren Buffet satsar hårt på amerikanska bostäder

Skrivet av 
alt
Forbes rankade Buffett som den rikaste personen i världen år 2008.

 

Multimiljardären Warren Buffet tror att det vänder på den amerikanska bostadsmarknaden. Nu har Buffet köpt upp de största mäklarhusen för bostäder i USA genom ett stort förvärv av Brookfield Asset Management och av Berkshire’s HomeServices of America Inc. Warrens nya företag planerar att under år 2013 lansera franchise-varumärket, Berkshire Hathaway Home Services. Det här varumärket ska verka under nätverket Brookfield som har tillhört Prudential Real Estate med varumärket Real Living Real Estate.

 

I en pressmeddelande sägs att Brookfield/Real Living Real Estate sålde bostäder för totalt 72 miljarder dollar (489 Mdr kr) under år 2011, vilket var mer än dubbelt så mycket som tvåan bland de amerikanska bostadsmäklarhusen, Berkshire, som under år 2011 sålde för 32 miljarder dollar.

 

Warren Buffett, ordförande och CEO för Berkshire Hathaway Inc säger:

– Jag är övertygad om att våra gemensamma partners kommer att leverera ett värde till den amerikanska bostadsmarknaden, och jag är glad över att ha Berkshire Hathaway ska vara en del av vårt nya varumärke.

 

Warren Edward Buffett, född 30 augusti 1930 i Omaha, Nebraska, är av många ansedd som den bästa investeraren någonsin. Han har byggt upp en förmögenhet om cirka 62 miljarder dollar (420 Mdr kr) – främst via Berkshire Hathaway, som han äger till 31 procent. Tidskriften Forbes rankade Buffett som den rikaste personen i världen år 2008.