29 januari 2020
måndag, 12 november 2012 15:30

Nordika köper logistik av DHL i Enköping

Skrivet av 
alt
Stenvreten, öster om Enköping, har växt betydligt sedan KGH Holding har byggt i området.

 

Nordika har förvärvat en fullt uthyrd logistikfastighet om cirka 14 000 kvm av DHL i ett attraktivt logistikläge i Enköping utmed E18. Logistikområdet, som heter Stenvreten, har växt med ett geografiskt läge och en snabb access till E18. Under senare år är det framförallt KGH Holding som färdigställt cirka 70 000 kvm i Stenvreten. CBRE har varit säljarens rådgivare i transaktionen. Köpeskillingen är inte publik.

 

Jonas Grandér – Nordikas vd kommenterar affären:

– I samband med att DHL har flyttat sin verksamhet till nya lokaler, har Nordika enats med DHL om att förvärva deras fastighet i Enköping. Det är glädjande att vi gemensamt med DHL funnit bra lösningar för båda parter. Att erbjuda företag lösningar för fastighetsägande, där ägandet inte är den primära affärsverksamheten, ingår i Nordikas strategi.

 

I en kommentar kan sägas att Nordika har växt sedan starten år 2011, eftersom bolaget nu äger cirka 50 000 kvm logistik. Strategin är att växa i lugn takt med logistikfastigheter som är fullt uthyrda med långa avtal. Grandér säger i ett samtal att det är möjligt att Nordika gör en eller två affärer till före årsskiftet.


DHL har sedan några år tillbaka verksamhet i sin stora logistikfastighet i det växande Kilenkrysset i Rosersberg. SF