16 september 2019
måndag, 22 oktober 2012 19:57

Skanska valde Scheiwiller Svenssons Stockholm New Utvalda

Skrivet av 
alt
Scheiwiller Svensson utvecklar nu Skanskas Stockholm New om totalt 55 000 kvm.

 

alt

Anna Galli, Business Development Manager på Skanska Fastigheter Stockholm.

 

alt

 

Bo Svensson, arkitekt SAR/MSA, Scheiwiller Svensson.

 

Vi har tidigare rapporterat om Skanskas stora projekt Stockholm New i Hammarby Sjöstad. Vinnande arkitekt för projektet var Scheiwiller Svensson.

Om den växande stadsdelen Söderstaden säger Scheiwiller Svensson i ett nyhetsbrev:

”Stockholms innerstad har sprungit läck. Byggandet innanför tullarna har länge varit för snålt för att möta behovet av bostäder och arbetsplatser, så staden sipprar nu ut i det som tidigare var periferi.”

 

– För oss handlar begreppet New just om att det är en ny del av Stockholms innerstad, en innerstad som expanderar. Det betyder också att den här stadsdelen får ett nytt innehåll, säger Anna Galli som jobbar med affärsutveckling på Skanska Fastigheter. Skanska kontaktade Scheiwiller Svensson och föll för byråns koncept som rymmer 3 500 arbetsplatser på 55 000 kvm.

 

Dessutom inkluderar det en skarpskuren skrapa på 28 våningar som lär låta tala om sig både som distinkt landmärke och som destination, tack vare skybar och takpark.


Byggstart är planerad till 2013 och 2015 kan hyresgästerna flytta in. Anna Galli ser framför sig verksamheter inom media, musik, konst, innovation och teknik i framkant, något som ställer höga krav på designen.

 

– Namnet förpliktigar. Vi vill skapa något nytt i både arkitektur och innehåll. För mig är mötet mellan olika verksamheter särskilt spännande. Det är ju precis vad en stad är, en blandning av många olika aktiviteter, säger Bo Svensson som ingår i Scheiwiller Svenssons projektteam. De övriga i teamet är Micha Sotkovsky, Ori Merom, Suzanne Maverley samt Niko Lutener.